Sök
  • Johan

Vi är Swedish Taco och vi har en dröm


Mitt namn är johan

Jag är 25 år gammal. Intresse för mat, träning, möte mellan människor och såklart att resa. Med den beskrivningen känner jag mig inte så unik egentligen. Men ändå vill jag tro det då jag verkligen BRINNER för detta, på riktigt! Jag får ofta höra att jag är väldigt entusiastisk och "lättintresserad". Som ett barn typ, vilket ibland har irriterat mig lite, men som jag på senare dagar verkligen har lärt mig att uppskatta och vara stolt över!Och Det här är Sebastian

Egentligen hade det ju varit mest fair att låta Sebastian beskriva sig själv. Men efter att ha varit vänner sedan gymnasiet och tillsammans genomgått en hel del, känner jag honom nästan mer väl än vad han själv gör. Han älskar dataspel, McDonalds, långa sovmornar och... Nä inte riktigt...


Sebbe är väldigt lik mig själv i flera hänseenden. Speciellt när det kommer till träning och mat, men också till allt som har att göra med att träffa nya människor och resa jorden runt att göra. Han kommer från en stor familj med många syskon och ännu fler syskonbarn (fler än vad du tror). Han är inte som alla andra, han går mot strömmen. Hittar på saker som de flesta inte tänker på. Som att investera i fastigheter i Liverpool och sälja hamburgare på badstränder. En väldigt driven entreprenör skulle man kunna säga, som inte bara sitter och drömmer utan också tar tag i sina drömmar istället för att vänta på ett "bättre läge".

Tillsammans har vi grundat Swedish Taco

Ungefär två och ett halvt år har gått sedan vi fick iordning på alla papper och stolt kunde meddela att vi startat eget företag, samuelssonmyers HB, aka Swedish Taco. Vi ville inget hellre än att starta eget och inför sommaren 2016 kände vi att det var nu eller aldrig. Jag hade precis avklarat första året på universitet i Skottland med studier i business and marketing och för mig var det dags för sommarlov. Sebbe hade samtidigt lite olika projekt i luften men ville göra en helhjärtad satsning på någonting som han verkligen trodde på. Utan affärsplan fick vi bara feeling för tacos. Svensk tacos. Det som vi svenskar älskar att äta hemma tillsammans med familjen varje fredagkväll! Vi själva älskar ju den här typen av mat och väldigt ofta hörde vi folk säga: "det här skulle jag kunna äta varje dag". Kombinationen av dess popularitet och att det faktiskt inte finns någon annan restaurang som fokuserar på tacos, gav oss en riktigt bra magkänsla och namnet "Swedish Taco" föll sig väldigt naturligt därefter.

Såhär ser det ut idag

Idag bor vi tillsammans i en lägenhet längs Säveån i Lerum och man skulle ju kunna tro att vi nu faktiskt har ingått en relation, men så är inte fallet. Tillsammans bor vi här i Lerum för att optimera våra förutsättningar för att fortsätta utveckla vårt bolag som har gått från Handelsbolag till Aktiebolag och från en food truck till två food trucks. Från att sälja på offentliga platser som marknader och olika typer av event har vi valt att satsa på Catering i Göteborg och nu har vi även sikte på att öppna en restaurang.

Det här är vår dröm

Hur mycket vi än älskar det vi gör, att få servera tacos till glada kunder som ständigt visar sitt intresse och sin uppskattning för oss, så är inte det här vår dröm. Vi tänker större! Vårt mål är att bygga ett starkt och välkänt varumärke med en tillhörande restaurangkedja som sträcker sig över hela Sverige och erbjuder befolkningen nyttig, god, vacker och prisvärd mat. Inte svårare än så. Samtidigt vill vi ge ungdomar en chans till en utvecklande och rolig/avslappnad arbetsplats där vi har möjligheten att lära om företagande, personlig utveckling och hållbar samhällsutveckling.

Swedish Taco är en food truck som erbjuder catering i Göteborg i samband med privata event som födelsedagsfester och bröllop, men även företagsevent som kick-offs och konferenser etc. Vill du se bilder på vår meny, kontakta oss eller läsa mer om vad vi har att erbjuda så är det bara att trycka på någon utav länkarna!