GEMENSAM PASSION
FÖR MAT, MÄNNISKOR och TACOS

Hemkörning

31 januari 2022

Hemkörning – Hur funkar det i mindre städer?

Efter mer än 2 år av restriktioner, hälsorekommendationer och en allmänt oviss vardag så står vi idag på en helt annan plats än innan pandemin. Mycket negativt har såklart varit närvarande den senaste tiden, men vad har vi och andra restauranger lärt oss och tvingats utveckla under dessa prövande år?

Swedish Taco kartonger för take away

Digitaliserad Take Away blev lösningen

Vi som redan har det väldigt litet hos oss insåg snabbt att vi behövde anpassa oss efter den nya vardagen. Till en början tvingades vi begränsa vårt utbud till enbart Take Away för att kunna fortsätta servera mat på ett säkert sätt. Det gav oss tid och utrymme för utveckling.

I början av 2020 lanserade vi därför vårt beställningssystem som är integrerat med vår hemsida och även kopplat till Messenger. Helt plötsligt var det superenkelt att via sin smartphone beställa sin mat, välja tid för avhämtning och sedan plocka upp maten i eller utanför restaurangen. Säkert och smidigt – tack vare tekniken!

Andra restauranger hade däremot fler platser som ekade tomma och Food Trucks stod i sin tur helt utan event i kalendern då de blivit inställda. Många satsade då istället på Helgkassar, Middags-kit och andra smarta lösningar för att försöka få med restaurangkänslan hem till er istället. Ofta anpassat efter portioner, och förberett så att kunden enkelt kan göra det sista jobbet hemma – utan att behöva tänka på inköp, handling och förberedelser samt stressen som kommer på köpet. Även detta har blivit en riktigt succé både för kunder och restaurangerna!

Swedish Taco burrito

Mat är också en upplevelse i form av service

Något som växt lavinartat dessa åren är hemkörningstjänsterna i storstäderna, men hur gör vi i förorterna och kringliggande kommuner som inte är kopplade till exempelvis Foodora & Bolt Food? Ja, vi får köra ut själva helt enkelt! Även om det inte alltid är så enkelt…

I takt med att samhället utvecklas och digitaliseras så är hemkörning något som fler och fler förväntar sig, och vi vet också att kunder idag är mer benägna än för bara några år sedan att lägga pengar på att få maten till dörren. En service som är här för att stanna helt klart, så hur möter vi detta behovet?

I dagsläget har vi ingen plan för att erbjuda hemkörning av enskilda rätter på beställning. Det skulle helt enkelt inte vara lönsamt för oss då avstånden och tillgängligheten är helt annorlunda i Lerum jämfört med Göteborg. Något vi istället planerar är att erbjuda hemkörning på fredagar då vi normalt har väldigt högt tryck i restaurangen. Genom att ta emot förbeställningar från och med onsdag samma vecka så kan vi planera vår rutt och effektivt förse många fler hushåll i Lerums Kommun med tacos av högsta kvalitet.

Swedish Taco nachos med guacamole

Lägg tid på det du älskar – Få din Tacobuffé levererad till dörren!

Vår vision är att du så enkelt som genom en kommentar på ett inlägg och en enkel swish skall kunna beställa mat för hemkörning. På så sätt löser du fredagens middag till familjen utan att behöva lägga en sekund varken i köket eller i restaurangkön. Parallellt med detta har vi även planer på att erbjuda så kallade Helgkassar vid jämna mellanrum där vi redan har mycket idéer från alla cateringuppdrag och Food Truck-event vi gjort genom åren. Så håll utkik, snart går vi ut med mer information!

Swedish Taco tillbehör till tacos
Beställ direkt