GEMENSAM PASSION
FÖR MAT, MÄNNISKOR och TACOS

Swedish Taco flyttar från Lerum till Göteborg

11 maj 2023

Från Lerum till Göteborg

Det var under hösten 2022 som vi bestämde att riva upp vårt hyreskontrakt som hade en uppsägningstid på 9 månader. Helt säkert visste vi att vår befintliga lokal på Bagges Torg inte var den rätta för vår långsiktiga utveckling. Visst har lokalen ett perfekt hörnläge med stora fönster och exponeringsyta mot ett av västsveriges mest myllrande småstadstorg. Å andra sidan insåg vi (efter fyra år) att tiden hade kommit ikapp oss. Vi hade länge känt oss redo för en större lokal med fler sittplatser för våra kunder och nu kände vi att det var dags att skala upp verksamheten och ta nästa stora steg.

Två män klipper snöre utanför swedish taco

Ännu visste vi inte var någonstans detta skulle ske. Vi var öppna för alternativ och började såklart att se oss omkring i Lerum. Samtidigt sökte vi i Göteborg och började ställa olika lokaler mot varandra. Vi jämförde hyra, marknad, tillgänglighet och massa annat. Helt plötsligt hade vi ett erbjudande framför oss som var för bra för att vara sant. Det var som man säger ett “offer we couldn't refuse”.

Uteserveringen hos Swedish Taco

Från och med slutet av juli kommer Swedish Taco att flytta till Grafiska vägen inne i Göteborg. Vi kommer gå från 20 kvm restaurangyta till 132 och göra detta inne i Göteborg endast några spårvagnsstationer ner söderut från Korsvägen vid Elisedal. Vi kommer ligga på samma gata som en stor Ica Maxi affär och ha ÅF-huset och Mektagonen som närmsta grannar. Våra direkta marknader kommer att bli Kallebäck, Krokslätt, Johanneberg och sen har vi övriga Göteborg inom räckhåll. Foodora är också en bra grej.

Vi vill förvandla Swedish Taco till en destination dit man åker för en upplevelse. Oavsett om du bor i Lerum eller någon annanstans vill vi kunna erbjuda en upplevelse som du och dina närmsta alltid kan se fram emot. Packa bilen en lördag innan Lisebergsbesöket eller ta spårvagnen (2:an eller 4:an) när du ändå är inne i stan. Det kommer bli grymt.

Två män håller i takeaway utanför Swedish taco

Med detta sagt vill vi understryka den tacksamhet vi känner för Lerum och våra underbara kunder, som med tiden har blivit vänner och bekanta. Vi kan räkna upp hundratals stammisar som har ett eller flera unika kännetecken. Men alla har de något gemensamt och det är att de har handlat på Swedish Taco. För detta är vi evigt tacksamma. Det är tack vare ER som vi finns och det är tack vare ER som vi kan göra detta och fortsätta utvecklas mot våra mål. En dag hoppas vi att bli en kedja och då kommer Lerum alltid att finnas på kartan. Det hade varit en dröm att en dag få återvända.

ballonger i guld, blått och gult utanför Swedish Taco

Som slutord vill vi hylla ungdomens generationen i Lerum.

Vi har haft äran att arbeta med över 100 medarbetare och praktikanter från årskurs 8 till gymnasiet och vi har sett att det finns stor begåvning och potential i vårt samhälle. Vi hoppas att vi har fört något vidare och kanske motiverat en och annan till att följa sin dröm om att starta eget företag. Det hoppas vi kunna göra även i fortsättningen!

Taco Hej, Johan och Sebastian

Ungdomar som ler mot kameran på liseberg
Beställ direkt