GEMENSAM PASSION
FÖR MAT, MÄNNISKOR och TACOS

Kort om oss

Johan

Han hade just läst klart sitt första år på universitetet i Skottland när det var dags att åka hem på sommarlov. Studier i business & marketing hade väckt idén om att starta eget företag på något sätt, istället för att gå tillbaka till sitt gamla jobb på fisken.

Sebastian

Samtidigt jobbade Sebastian som säljare medan han vid sidan av jobbet levde som en riktig entreprenör. En ständig jakt på nya möjligheter ledde honom från att investera i fastigheter i England till att starta en strandgrill hemma i lilla byn Tollered.

En bild på Johan och Sebastian, ägare av Swedish Taco

JAKTEN PÅ ÄGAREN

Vi hittade snart den till synes "perfekta" husvagnen som vi bara kände var menad för oss. Problemet var att säljaren hade missat att ange sitt telefonnummer och då han inte svarade på sin mail fick vi ta en annan väg. Det enda vi visste var den okände mannens för och efternamn och att han bodde i Lund. Vi sökte på alla Lunds invånare enligt våra kriterier och fann 43 resultat. Det återstod ingenting annat än att börja ringa och med en viss tur lyckades vi till slut nå den rätte mannen.

Tillsammans med 30 andra potentiella köpare var vi dock inte ensamma om vårt intresse för husvagnen. Genom skicklig förhandling och en extra slant gjorde vi hursomhelst affären möjlig under kravet att vi skulle komma ner samma kväll. Sagt och gjort. Några mil senare kunde ägaren ta farväl av sin 40 år gamla (och extremt välbehållna) husvagn och välkomna den till oss.

Foodtruck med ägarna framför och håller maten

VAR KOMMER SWEDISH TACO IN I BILDEN?

Idén om tacos på menyn kom när Johan skulle bjuda sina vänner i Skottland på en klassisk taco-buffé. Grönsakerna stod iordning på bordet tillsammans med guacamole, nachos och köttfärs med klassisk tacokrydda. Vännerna som var från Usa, Slovakien och Cypern kände dock inte igen vad som stod på bordet. De kunde inte alls likna det vid den tacos som de var vana vid att äta i sitt hemland. Men att det var otroligt gott höll alla med om.

Den var där insikten om svensk tacos uppdagades. Det är verkligen något helt unikt med den tacos vi svenskar ÄLSKAR att äta varje fredag, tänkte vi. Det måste det vara i och med att maträtten är så galet populär samtidigt som många hävdar att det är Sveriges nya nationalrätt.

Johan & Sebastian håller sina företags-tshirts
Beställ direkt